Lättväckt foster

Jag hade lite kul med bäbisen precis. Nu är det så att jag är i vecka 17 och började känna fosterrörelser förra veckan. Men idag kände jag inte av några sparkar och blev lite orolig, så jag tänkte att jag "väcker" barnet genom att lägga mobilen på magen och börja spela gräsliga ringsignaler. Mycket riktigt, h*n vaknar och börjar sparka direkt! Lika lättväckt som pappa! :)

Det där med mat

Många frågar hur det går med maten under graviditeten, speciellt med den indiska maten. Det brukar ju vara lite svårt med mat för de flesta gravida kvinnor i första trimestern, men sedan lättar det och matlusten kommer tillbaka. För mig har det varit ganska likadant hela tiden, men det har ändå blivit lite bättre. I början kunde jag inte äta någonting, jag spydde nästan vid bara tanken på mat. Jag hade även jättedåligt samvete för att jag inte åt och kände mig som världens sämsta mamma. Det är fortfarade svårt att äta, men det går ändå något lättare. Såhär ser det ut för mig just nu:
 
Vad jag inte kan äta:
- Slimiga saker såsom havregrynsgröt och pasta
- Kyckling, kött och fisk
- Kokad broccoli eller morot
- För mycket kryddad mat
- Ris
- Salladsdressing eller vinäger
- Ägg
 
Det som går bra:
- Äpple, apelsin och annan frukt (inte banan)
- Juice
- Mjölk smaksatt med vanilj
- Knäckebröd (som inte ens finns här i Indien) eller kex
- Saltade nötter
- Friterad mat (ovanligt har jag hört)
- Ost av alla sorter
- Fullkornsbröd
- Yoghurt (men i VÄLDIGT små mängder)
- Avocado

Inte ofta man ser en sån här

Jo rätt ofta, om man är i Sverige, men nu råkar jag bo i ett land på andra sidan jorden och då är det inte ofta man kommer över ett förkläde med texten ”God Jul” på svenska! Jag antar att de inte har en blekaste aning om vad de orden betyder, för då hade de nog antagligen inte sålt den i april. Hursomhelst, rätt lustigt att hitta en sån här mitt i en textilaffär i Trivandrum! Undra vad mer svenskt jag kommer springa på här?